Start Kuhinje sveta Terijaki piletina – ukusi kineske kuhinje

Terijaki piletina – ukusi kineske kuhinje

  • 20 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 komada pilećeg belog mesa
1 kašičica žutog šećera
1 kašičica narendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašičica gustina
ulje
malo vode
susam

Priprema:

1. U činiji izmešati soja sos, šećer, đumbir i malo vode.
2. U tiganju dobro zagrejati ulje. Dodati piletinu i ispržiti sa obe strane dok ne porumeni.
3. Uliti pripremljen sos i kratko prokuvati. Zatim sipati gustin izmućen u malo hladne vode.
4. Isključiti ringlu i ostaviti par minuta da se piletina dinsta u sosu.
5. Pečenu piletinu servirati na tanjir, posuti susamom i poslužiti uz skuvani pirinač.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!