Start Glavna jela Testa Testenina na bakin način

Testenina na bakin način

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je za 4 osobe:
800 g paradajza (po mogućnosti čeri-paradajza)
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
šećer
400 g uskih rezanaca
4 grančice bosiljka
60 g tvrdog sira

Priprema
1. Paradajz i beli luk i sitno iseckajte. U šerpi zagrejte dve kašike maslinovog ulja, pa dodajte paradajz i beli luk. Posolite, pobiberite i pošećerite, pa ostavite da vri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte, a pet minuta pre kraja kuvanja sastojke lagano izgnječite kašikom.

2. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite (sačuvajte 100 ml tečnosti) i ostavite sa strane. Bosiljak iskidajte na sitno. Testeninu, dinstani paradajz i vodu od kuvanja pomešajte, posolite i pobiberite. Nakapajte dve kašike maslinovog ulja, pa pospite bosiljkom i narendanim sirom.

Prijatno!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!