Start Glavna jela Povrće Tikvice na tri načina

Tikvice na tri načina

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Krem čorba

Za 4 osobe potrebno je: 2 zelene tikvice iseckane na kockice, 2 oljuštena krompira isečena na kocke, 1 glavica seckanog crnog luka, 2 čena belog luka, 8 dl pileće supe, jogurt (po želji), seckani vlašac, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.

U šerpi prodinstajte tikvice, krompir, crni i beli luk sa 2 kašike ulja. Kad luk i tikvice omekšaju, posolite i pobiberite i dodajte pileću supu. Poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi oko 30 minuta, dok se krompir ne raskuva. Potom umutite mikserom dok smesa ne postane homogena, po potrebi dodajte još soli i bibera. Pre posluženja u svaku porciju dodajte po 2 kašike jogurta, kašičicu maslinovog ulja i pospite seckanim vlašcem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!