Start Deserti Torte Torta koju morate probati – čokoladna napolitanka

Torta koju morate probati – čokoladna napolitanka

Čokoladna torta sa napolitankama

  • 150 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kore
8 belanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
prstohvat soli
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
1 kašičica cimeta
200 ml jogurta
200 ml ulja
300 ml čokoladnog mleka
Fil I
8 žumanaca
200 g šećera
2 vanil-šećera
100 ml mleka
100 g mleka u prahu
200 g putera
200 g čokolade u prahu
100 g mlevenih lešnika
200 ml slatke pavlake
Fil II
400 ml slatke pavlake
1 šlag fiks
100 g kisele pavlake

Priprema:

Kore
1. Belanca sa malo soli umutiti u čvrst šlag. Zatim, postepeno dodavati šećer i vanil-šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Umešati ulje, jogurt i mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaoa i cimeta pa promešati.
3. Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 160ºC dok testo ne porumeni.
4. Pečenu koru natopiti čokoladnim mlekom a zatim je uzdužno preseći napola.
Fil I
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom i kuvati na pari dok šećer ne otopi.
2. Dodati mleko i mleko u prahu i nastaviti sa kuvanjem na pari dok se ne zgusne. Potom dodati čokoladu u prahu i promešati.

Kinder šnite

3. U ohlađeni fil dodati puter, mlevene lešnike, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.
Fil II
Umutiti slatku pavlaku, šlag fiks i kiselu pavlaku u šlag.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati polovinom fila I, a potom naneti polovinu fila II i preklopiti drugom korom.
2. Postupak ponoviti još jednom. Tortu dekorisati po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!