Start Deserti Torte Torta s lešnicima i belom čokoladom

Torta s lešnicima i belom čokoladom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 180 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
15 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika brašna
1½ kesica praška za pecivo
90 g rendane crne čokolade
150 g mlevenog pečenog lešnika
Fil I
15 žumanaca
150 g šećera
200 g crne čokolade
250 g margarina
1 krem šlag sa ukusom čokolade
200 g mlevenih pečenih lešnika
Fil II
6 kesica šlaga
150 g seckanog pečenog lešnika
100 g rendane bele čokolade
Dekoracija
100 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake

Priprema:

Kore
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 4 kašike šećera i ostaviti da se šećer otopi.
2. Zatim dodati 2 kašike brašna, ½ praška za pecivo, 30 g rendane čokolade, 50 g mlevenog pečenog lešnika i polako promešati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil I
1. Sjediniti žumanca sa šećerom i na pari uz neprestano mešanje otopiti šećer.
2. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano mešanje je otopiti. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u pripremljeni fil. Na kraju dodati mlevene lešnike i dobro promešati.
Fil II
1. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice.
2. Dodati u njega rendanu belu čokoladu, seckane pečene lešnike i polako promešati.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati polovinom fila I, zatim naneti polovinu fila II i preklopiti drugom korom.
2. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu za kuvanje sjediniti sa slatkom pavlakom i otopiti na pari. Potom je preliti preko torte i dekorisati po želji.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!