Start Predjela Pite Tradicionalni delikates – pita s kiselim kupusom

Tradicionalni delikates – pita s kiselim kupusom

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna
  • 70 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 lista tankih kora za pitu
600 g kiselog kupusa
1 veća glavica crnog luka
200 g mesnate slanine
2 lista lovora
3 jajeta
100 ml pavlake
200 ml mleka
biber, so
ulje

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
2. Kiseli kupus oprati i ocediti od suvišne tečnosti.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati slaninu, te i nju kratko propržiti da porumeni.
4. Ubaciti kiseli kupus i listove lovora, pa pržiti neprekidno mešajući dok suvišna tečnost ne uvri. Nastaviti dinstati uz povremeno dolivanje vode dok kupus ne omekša, a tečnost potpuno ne uvri. Pred kraj prženja dodati začine po ukusu.
5. Uzeti jednu koru za pitu, pa duž jednog kraja rasporediti malo fila od kupusa i urolati. Rolnu iseći na manje komade. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
6. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati rolnice. Posebno umutiti jaja s pavlakom i mlekom, te preliti preko rolnica s kupusom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom iseći na kocke.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!