Start Glavna jela Supe i čorbe Tri odlična recepta za riblje čorbe

Tri odlična recepta za riblje čorbe

Brodet od skuše

DH
DH

Sastojci:
– 1,5 kg skuše
– 400 g pelata paradajza
– 1 praziluk
– 2 čena belog luka
– 200 g kukuruznog brašna
– 100 g maslina bez koštica
– 2 dl maslinovog ulja
– 200 g kukuruznog griza
– bosiljak
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Skuše očistiti, odstraniti glave i iseći na komade. Začiniti ih po ukusu i uvaljati u kukuruzno brašno, a potom ispržiti na maslinovom ulju dok ne porumene.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, praziluk sitno iseckati, a beli luk izrendati na sitno rende.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati pelat paradajza i dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.
4. Zatim dodati masline, bosiljak i začine po ukusu, pa kuvati još 5 minuta.
5. Kukuruzni griz skuvati prema uputstvu sa kesice, potom ga razliti na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Po ohlađenoj masi modlama vaditi željene oblike.
6. Pržene skuše preliti sosom od paradajza i služiti uz palentu.
Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti i neku drugu vrstu ribe.

Preporučena salata: cvekla
Preporučeno piće: mineralna voda

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!