Start Predjela Peciva Tri recepta za domaći hleb

Tri recepta za domaći hleb

ThinkstockPhotos-460374785Kukuruzni hleb

Sastojci:
– 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
– 500 g kukuruznog brašna
– 10 g soli
– 300 g mlake vode

Priprema:
1. Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontak sa solju. Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama. Izrađeno (umešeno) testo, staviti u kalup, ostaviti da naraste 30 min,  a zatim ga ubaciti u zagrejanoj pećnici na 200˚C  i peći oko 45 minuta.

Izvor: Tetka.rs
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!