Start Glavna jela Tri sočna recepta za lazanje

Tri sočna recepta za lazanje

Lazanje od piletine i povrća

ThinkStock
ThinkStock

Sastojci:
– 400g piletine
– 1 luk
– 1 crvena paprika
– 800g pelata od paradajza
– 2 šoljice rendane bundeve
– 300g spanaća
– 370g testa za lazanje
– 400g pasiranog paradajza
– ½ šolje edamera
– ulje

Priprema:
Ugrejati rernu na 180° stepeni. Uliti ulje u tiganj i pržiti mlevenu piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Dodati luk, papriku, paradajz i začinsko bilje po želji. Poređati nekoliko listova za lazanje na dno posude za pečenje i preliti nadevom od piletine. Preko staviti zgnječenu, skuvanu bundevu i sloj kuvanog i dobro oceđenog spanaća. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Prelti umakom od paradajza i posuti sirom. Lazanje peći 30 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!