Start Glavna jela Meso Tropiko piletina

Tropiko piletina

6Sastojci:
za 5 osoba
– 800g pilećeg belog mesa
– 100g tvrdog kravljeg sira
– 10g barene mesnate slanine
– 1 velika kuvana šargarepa
– 50g kokosa
– 50g prezli
– 3 jaja
– malo brašna, so i ulje za peèenje
za sos:
– 600g ananasa iz konzerve
– 1dcl jogurta
– 1dcl kisele pavlake
– 1 vanil-šećer
– 1 kašika šećera

Priprema:
Belo meso iseći na šnicle, pa ga rastanjiti tuèkom za meso i posoliti po ukusu. Šargarepu, sir i slaninu iseći na trake, te po jednu staviti na šniclu. Meso uviti kao rolat, te svaki komad uvaljati u brašno, a potom u jaje. Pomešati kokos i prezle, pa uvaljati pripremljeni rolat. U malo ulja na laganoj vatri pržiti meso dok ne dobije tamnozlatnu boju. U odgovarajuću posudu staviti jogurt, pavlaku, vanil-šećer i šećer, te dobro pomešati. Ananas iseći na kocke i dodati sosu. Punjene rolate servirati sa sosom od ananasa.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!