Start Kuhinje sveta Ukusan i sladak doručak – francuske prženice

Ukusan i sladak doručak – francuske prženice

Francuske prženice
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 deblje kriške hleba
3 jajeta
80 g šećera
50 ml mleka
puter
sveže voće

Priprema:

1. U široj posudi umutiti jaja, šećer i mleko, kao za prženice.
2. Kriške hleba umočiti u umućena jaja, sa obe strane.
3. Dobro ocediti od viška smese pa preneti na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premazati sa malo rastopljenog putera, posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i poslužiti uz sladoled ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!