Start Glavna jela Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni

Ukusan slani delikates: Punjeni medaljoni

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
2 svinjska filea
300 g spanaća
200 g kačkavalja
150 g susama
2 dl ulja
200 g majoneza
mešavina začina
so, biber

ISPROBAJTE I…

Pileći medaljoni u bešamel sosu

Juneći medaljoni u sosu od vina

Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i masnoće, a potom svaki file iseći na 4 parčeta. Meso istanjiti preko najlon kese i začiniti po ukusu da bi se dobile šnicle za punjenje.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati. Kačkavalj iseći na kockice.
3. Na svaku šniclu staviti malo spanaća i nekoliko kockica kačkavalja, a zatim krajeve mesa preklopiti ka unutra i oblikovati u medaljon.
4. Punjene medaljone uvaljati u susam i blago pritisnuti da bi se susam zalepio. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana.
5. Pržene medaljone preliti majonezom.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!