Start Predjela Pite Ukusna i fina: Pita sa viršlama

Ukusna i fina: Pita sa viršlama

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

,

Sastojci:
500 g lisnatog testa
5 pilećih viršli
3 jajeta
100 g feta sira
150 g kačkavalja
1,5 dl pavlake

ISPROBAJTE I…

Kroasan viršle

Priprema:
1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Zatim prisloniti odgovarajuću okruglu tepsiju te nožem izrezati krug od testa čiji prečnik treba biti 4 cm širi od prečnika tepsije.
2. Pileće viršle preseći napola, a potom dobijene polovine poslagati na testo tako da se formira krug čiji prečnik odgovara prečniku tepsije. Zatim krajeve testa presaviti preko viršli i prilepiti za podlogu od testa. Pitu prebaciti u nauljenu tepsiju.
3. Pomoću noža krajeve i sredine viršli obloženih testom preseći napola pa viršle izvrnuti tako da stoje vertikalno.
4. Posebno umutiti 2 jajeta i pavlaku, dodati rendane feta sir i kačkavalj te dobro izmešati. Dobijenu smesu sipati u sredinu obruča od viršli. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok sredina ne porumeni. Premazati umućenim jajetom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!