Start Glavna jela Testa Ukusno i lepo za oko: Pripremite za ručak Rolat s pečurkama

Ukusno i lepo za oko: Pripremite za ručak Rolat s pečurkama

Iako deluje komplikovano, priprema rolata nije teška: isplati se svaki minut utrošen u pripremu jer je jelo koje morate probati.

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za koru
– 4 dl mleka
– 100 g margarina
– 200 g brašna
– 5 jaja
za fil
– 400 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 200 g praške šunke
– 4 jajeta
– 1 dl pavlake
– 100 g majoneza
– 4 kašika ulja
– 1 kašika senfa
– mešavina začina
– biber
za dekoraciju
– 1,5 dl pavlake
– 2 jajeta

Priprema
Kora:
1. U šerpu sipati 2 dl mleka, dodati margarin i kuvati dok ne proključa.
2. Brašno razmutiti u preostalom mleku pa sipati u ono ključalo. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.
Fil:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, prašku šunku takođe iseći na kockice, a šampinjone na listove. Jaja obariti, oljuštiti i iseći na kocke.
2. Na malo ulja propržiti luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke na omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstane pečurke sa lukom ostaviti da se ohlade, a potom ih sjediniti sa majonezom, senfom, pavlakom, jajima i praškom šunkom. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati.
2. Rolat premazati pavlakom i posuti rendanim, obarenim jajima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!