Start Trikovi i saveti Umetnost na trpezi: Dekoracije sa rotkvicama!

  Umetnost na trpezi: Dekoracije sa rotkvicama!

  Rotkvice su savršene za dekorisanje hrane za specijalne prilike. Male, ukusne i zdrave u rukama majstora mogu se lako pretvoriti u ruže, cvetiće, gljive ili miševe. Najbolje je da salate ili ovale sa mesom i prilozima ukrasite ovim umetničkim rotkvicama, a možete ih deci izneti za doručak.

  Gljive
  gljive-rotkvice

  http://www.pinterest.com/pin/140806211355100/

  Ova preslatka dekoracija idealna je za jesenju i zimsku trpezu. Ideje za rezbarije na rotkvicama su brojne, ali ova nam se učinila u samom vrhu među najboljima, ali i najjednostavnijima. Na fotografiji pogledajte kako da od cele rotkvice izrezbarite ukrasnu gljivu.

  Cvetovi
  rotkvice-cvetovi
  Za cvetove od rotkvica vam treba smao oštar nož i rotkvice. Presecite ih na polovine (bitno je da stoje ravno, bez prevrtanja) i izrezbarite oštre vrhove na belom delu rotkvice. Aranžirajte ih na listovima zelene salate i pospite maslinovim uljem i solju.

  Ruže
  rotkvice-ruze
  Postoje dva načina da napravite ruže od rotkvica. Jedan je da ih izrezbarite direktno na vrhu rotkvice, a drugi je da rotkvice isečete na što duže tanke trakice i da te trakice umotate u ruže.

  Miševi
  rotkvice-dorucak
  Ovo je najzanimljivija igra za doručak. U kuvana jaja zabodite dva kolutića rotkvica da „glume“ mišije uši, za oči upotrebite zrnca bibera, a za nos i rep komadiće povrća. Klinci više neće preskakati doručak.

  Kako vam se dopadaju ove dekoracije sa rotkvicama?

  Izvor: lifepressmagazin.com

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!