Start Deserti Uskršnji keks

Uskršnji keks

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
250 g brašna
150 g putera
100 g šećera u prahu
prstohvat soli
1 žumance
Za dekoraciju:
1 belance
50 g kristal šećera

Priprema:
1. Ostaviti puter na sobnoj temperaturi da omekša, pa ga pomešati sa šećerom, žumancetom i brašnom pomešanim s prstohvatom soli.
2. Rukama umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižider da odstoji oko 60 minuta.
3. Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu s prsta, pa modlom po želji vaditi oblike i ređati u pleh obložen pek-papirom.
4. Keksiće premazati umućenim belancetom, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 12 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!