Start Trikovi i saveti Uz pomoć sode bikarbone čišćenje je jednostavnije i učinkovitije!

  Uz pomoć sode bikarbone čišćenje je jednostavnije i učinkovitije!

  Foto: Guliver/Thinkstock
  Foto: Guliver/Thinkstock
  Soda bikarbona je spasonosno rešenje za mnoge (ne)prilike ali posebno je učinkovita kao sredstvo za čišćenje. Ako se ovih dana spremate da pospremite kuhinju evo par saveta kako uz pomoć sode bikarbone očistiti kuhinjske elemente i aparate.
  Zaprljanu površinu oko ringli na šporetu najlakšće ćete očistiti ako sodu bikarbonu nanesete na zaprljana mesta i natapkate sa malo sirćeta. Zatim, ostavite 10-ak minuta da počne da deluje a potom istrljajte grubom stranom sunđera i isperite.
  I najzaprljanija rerna biće savršeno oprana ako napravite pastu od sode bikarbone i vode. Zatim, smesu bogato nanesite i ostavite da odstoji. Dovoljno je 2-3 sata ali ako je rerna izuzetno zaprljana najbolje je ostaviti preko noći. Smesu uklonite tako što ćete rernu isprati toplom vodom pa dobro obrisati sirćetom pomešanim sa vodom u srazmeri 1:1.
  Ukoliko često imate problema sa neprijatnim mirisima iz frižidera probajte da u polovine isceđenog limuna naspete sodu bikarbonu i ostavite u frižider 24 sata. Videćete, neprijatni mirisi će nestati a svežina će zavladati vašim frižiderom.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!