Start Glavna jela Meso Uživajte u pravoj gozbi – svinjski kare u mleku

Uživajte u pravoj gozbi – svinjski kare u mleku

  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,2 kg svinjskog karea
(bez kostiju)
400 ml mleka
300 ml juneće supe
200 ml neutralne pavlake
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
1 manji koren celera sa lišćem
500 g mladog graška
100 g brašna
100 g putera
100 ml ulja
1 kašika seckane mirođije
mešavina začina
biber

Clipboard03Priprema:

1. Šargarepu, crni luk i celer očistiti i iseći na krupnije komade.
2. Svinjski kare natrljati začinima, uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik i posuti brašnom. Zatim ga propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumeni.
3. Dodati celer sa lišćem, šargarepu, beli luk u komadu i crni luk. Naliti mešavinom mleka i juneće supe, poklopiti i na umerenoj temperaturi dinstati 80 minuta.
4. Zatim, meso izvaditi, dodati neutralnu pavlaku i začine po ukusu, a saft zajedno sa povrćem izmiksati.
5. Mladi grašak propržiti na puteru, sipati malo vode i dinstati dok ne omekša. Pred kraj posuti sa malo brašna, dodati mirođiju i začine po ukusu.
6. Dinstano meso iseći na šnite, preliti pripremljenim umakom i služiti uz varivo od graška.