Start Glavna jela Variva Varivo od crvenog pasulja sa mesom i kobasicama

Varivo od crvenog pasulja sa mesom i kobasicama

Čili sa pasuljem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

450 g crvenog pasulja iz konzerve
500 g mlevene junetine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
300 g pelata paradajza
200 g šampinjona
250 ml soka od paradajza ili
pasate
1 ljuta papričica
1 kašičica mlevene paprike
2 dimljene kobasice
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca. Paradajz pelat na kocke. Šampinjone očistiti i iseckati na listiće. Ljutu papriku i beli luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti kobasice iseckane na kolutove. Zatim, izvaditi i ostaviti sa strane.
3. U istoj masnoći izdinstati crni luk da bude staklast, a zatim dodati mleveno meso i upržiti ga, toliko da promeni boju.
4. Dodati pelat paradajz, šampinjone, mlevenu papriku, beli luk, sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, uz redovno mešanje i dolivanje tople vode po potrebi.
5. Pred kraj dodati oceđen pasulj iz konzerve, kobasice, ljutu papričicu i začine po ukusu, te kuvati još pet-deset minuta.
6. Servirati toplo uz prilog od kuvane palente ili pirinča.

Preporučujemo i recept za paradajz čorbu sa tikvicama.