Start Glavna jela Vekna od pilećih prsa

Vekna od pilećih prsa

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
vekna
Priprema:
1. Skuvati jedno jaje i izrendati ga, a zatim i šargarepu.
2. Meso samleti na mašini za meso, a zemičku potopiti u mleko te je ocediti. Pomešati meso i hleb pa dodati sveže jaje, kuvano rendano jaje, rendanu šargarepu, peršun, mešavinu začina i biber. Sve dobro umesiti rukom i oblikovati veknu.
3. Praziluk iseckati na kolutove i propržiti ga na puteru. Dodati šampinjone isečene na listiće i sve zajedno prodinstati dok tečnost ne ispari. Potom dodati bosiljak, ruzmarin, soli po ukusu
i 3 dl pavlake. Sve sjediniti mešajući, pa skloniti sa vatre.
4. Nakon toga na dno vatrostalne posude poređati režnjeve slanine (4-5 kom.) pa preko staviti veknu od mesa, a preko nje preostale šnite slanine. Oko vekne naliti sos od šampinjona i pavlake.
5. Činiju prekriti alu-folijom i peći u rerni zagrejanoj na 175 °C oko 45 minuta. Potom meso izvaditi iz rerne, skloniti foliju, veknu još malo premazati uljem i preostalom pavlakom, te vratiti da se zapeče na istoj temperaturi još 10 minuta.

Recept Jelene Ćirić iz Niša
Recept Jelene Ćirić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!