Start Trikovi i saveti Video: 10 magičnih načina kako sirće može da vam pritekne u pomoć

  Video: 10 magičnih načina kako sirće može da vam pritekne u pomoć

  Kada je u pitanju čišćenje ili neki drugi posao u domaćinstvu, postoji samo nekoliko proizvoda koji mogu da se mere sa moćnom snagom sirćeta. Sirće, osim u kulinarstvu, može da pritekne u pomoć i kada su u pitanju frustrirajući i najteži poslovi čišćenja.

  Foto: Thinkstock

  1. Ako vam je sudopera zapušena, sipajte malo sirćeta i pola plastične čaše sode bikarbone. Kada prestane da peni, isperite toplom vodom.

  2. Ukoliko je nalepnica ostavila trag na zidu, poprskajte je sirćetom, ostavite da odstoji par minuta te obrišite krpom.

  3. Vaša kanta za smeće ispušta neprijatne mirise iako je prazna? Jednostavno, natopite parče hleba sirćetom, ubacite u kantu i ostavite da odstoji preko noći. Kada je izvadite sledećeg dana, neprijatnog mirisa više neće biti.

  4. Umorni ste od kupovine raznih proizvoda za čišćenje? Napravite svoje domaće sredstvo. U flašu sipajte 1/3 sirćeta i ostatak napunite vodom. Dodajte malo deterdženta za sudove i dobili ste bezbedno i efektno sredstvo za čišćenje kuhinje i kupatila.

  5. Ako vam muve dosađuju u kući, napunite čašu jabukovim sirćetom. Prekrijte providnom folijom i izbušite par rupica. Muve će ući u čašu, ali nikad neće izaći iz nje.

  6. Pomešajte malo sirćeta i tri puta više vode, poprskajte izgužvanu majicu i ostavite da visi nekoliko minuta. Nakon sušenja neravnine će nestati.

  7. Da li se vaša mačka neprestano penje na nameštaj? Sipajte malo sirćeta u sprej bočicu i naprskajte površinu. Mačke mrze sirće pa će istog momenta pobeći sa kauča.

  8. Ako lepo mirisno cveće prebrzo uvene, napunite vazu mešavinom jabukovog sirćeta i vode. Ubacite sveže ubrano cveće i trajaće mnogo duže nego ranije.

  9. Imate li problem sa čišćenjem naočara, naprskajte meku krpicu sirćetom i obrišite stakla.

  10. Ukoliko posuda za kuvanje ima tvrdokorne mrlje, sipajte u nju istu količinu sirćeta i vode. Ostavite da vri oko 5 minuta i biće kao nova.

  Pogledajte kako to izgleda i u praksi


   

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

   

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

  KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

  Please enter your comment!
  Please enter your name here