Start Vina regiona “Vinarija Kovačević”: Tradicija duga preko 100 godina!

“Vinarija Kovačević”: Tradicija duga preko 100 godina!

vinska kuca
“Vinarija Kovačević” ima tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vina dužu od 100 godina, i nalazi se u slikovitom delu Iriga, ispod pravoslavne crkve, nedaleko od centra varošice. Vinarija poseduje 10 ha vinograda koji se nalaze na južnim padinama Fruške Gore, Sremskog rejona, Fruškogorskog vinogorja, na nadmorskoj visini od 230 metra gde je srednja godišnja temperatura 11° C, a srednja temperatura za vreme vegetacije vinograda je 17° C.
2001. godine završili su izgradnju nove vinarije u koju je ugrađena moderna vinska oprema i u koju se primenjuju postulati savremene tehnologije. U 2001. godini proizvedeno je 10000 boca vina, a 2009. godine proizvedeno je 350000 boca, a pokrenuta je i proizvodnja penušavih vina tradicionalnom metodom.
kovacevic

kovacevic2

kovacevic3

vinarija kovacevic
Vinska kuća Kovačević” nastala je kao rezultat dugogodišnjeg rada Vinarije Kovačević kako bi svojim ljubiteljima i obožavaocima pružila mogućnost, da na adekvatan način, upotpune hedonistički sklop vojvođanske kuhinje i vina iz naše vinarije, uz prijatan ambijent i prirodno okruženje, u miru i izolovanosti od gradske gužve. U sadržaju VINSKE KUĆE nalazi se restoran ‘a la carte’, sala za degustaciju i prijem vinskih tura i natkrivena letnja bašta u hladovini borova sa prelepim pogledom na Frušku Goru.
vinska kuca 2

vinska kuca 3

vinska kuca 4

Prepoznatljiva vina kontrolisanog kvaliteta Vinarije Kovačević danas se nalaze u vinskim kartama skoro svih značajnijih turističkih objekata u regionu. Kvalitet i kontinuitet u ponudi vina, učinio je da danas Vinarija Kovačević predstavlja jednog od lidera u proizvodnji vina na teritoriji Republike Srbije.
• Kovačević – penušavo suvo vino
vino
• Rajnski Rizling – belo suvo vino
vino2
• Sauvignon – belo suvo vino
vino 3
• Chardonnay – belo suvo vino
vino4
• Chardonnay barrique – belo suvo vino
vino0
• Rosetto – ružičasto suvo vino
vino 5
• Aurelius barrique – crveno suvo vino
vino8
Bermet – specijalno aromatizovano vino
vino6

Izvor: vinarijacovacevic.co.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!