Start Vina regiona Vinska čarolija: “Vinarija Zvonko Bogdan”

Vinska čarolija: “Vinarija Zvonko Bogdan”

image.inc (3)
“Kad nebo ne bi volelo vino, zar bi ga gajila sunčeva toplota?”, stara je mudrost. Sudeći po njoj, nebo nad subotičko-horgoškom peščarom voli vino, jer ga sunčeva toplota greje preko 2000 godina. Deo te lepe tradicije nastavlja “Vinarija Zvonko Bogdan“, moderna vinarija, smeštena u ovom tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem severu Vojvodine. Specifičan teren, umereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze vekovima daju vina harmoničnog ukusa, veoma intenzivnog mirisa i mekanih tanina.
“Vinarija Zvonko Bogdan” okružena je sa 17 hektara vinograda, a dodatnih 9 hektara nalazi se na obali susednog jezera Ludaš. Ove godine su posadili dodatnih 17, i u proleće poslednjih 13 hektara. Sa ovom zaokruženom celinom vinogradi Vinarije Zvonko Bogdan zauzima površinu od 56 hektara. Opredelili su se za najkvalitetnije klonove sorti sauvignon blanc, pinot blanc, merlot, lemberger i cabernet franc.
image.inc (1)

image.inc (7)

image.inc (8)

image.inc (9)

Proizvodnja – Barrique podrum
Da bi bili što bolji, učili su od najboljih! Iskustvo nekoliko stotina vinarija u Francuskoj, Americi, Austriji i Nemačkoj, sa čijim vlasnicima i enolozima su se savetovali, nisu im ostavili prostora za razmišljanje. Odlučili su se za najsavremeniju tehnologiju. U svetu barika (hrastova burad od 225 litara) francuski i američki hrast dominiraju i važe za najkvalitetnija. Sa enolozima i sortama iz njihovih vinograda precizno su definisali tosting i vrstu hrasta koja najviše odgovara. Mešavina ove dve vrste hrasta idealna je za vino.
image.inc (11)

image.inc (12)

image.inc (14)

image.inc (15)

image.inc (16)

Turistička poseta Vinariji
Pored proizvodnje, Vinarija Zvonko Bogdan omogućila je i turističke posete za sve ljubitelje vina. Oni nude obilaske vinograda, vinarije i barrique podruma uz degustaciju vina.
Vinarija Zvonko Bogdan Vam nudi sledeće oblike turističkih poseta:
Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma bez degustacije (na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku),
Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina: Sauvignon blanc, Pinot blanc i Cuvée (na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku). Minimalan broj je pet osoba.
Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom pet vrsta vina: Sauvignon blanc, Sauvignon blanc barrique, Cuvée Život teče, Merlot i Cuvée No.1. Minimalan broj je pet osoba.
U ponudi je i obilazak salaša Zvonko Bogdan, koji se nalazi na samoj obali jezera Ludaš, gde je moguće organizovati seminare i stručna predavanja kapaciteta do 60 osoba.

image.inc (18)

image.inc (19)

image.inc (20)

image.inc (21)

image.inc (22)

image.inc (23)

image.inc (24)

Vinoteka “Vinarija Zvonko Bogdan” – Subotica
Vinoteka “Vinarija Zvonko Bogdan” u Subotici nalazi se u ulici Matije Korvina. Na policama vinoteke se pored vina Vinarije Zvonko Bogdan mogu naći i druga vrhunska vina iz poznatih vinskih regija – Francuske, Španije, Italije i vina Novog Sveta. U ponudi se takođe nalazi i druga ekskluzivna roba kao što su šampanjci, konjak, viski, zatim domaće čokolade u specijalnim pakovanjima, ali i vinska oprema poput otvarača za vino, dekantera i vinske čaše poznate marke Riedel. Unutrašnjost samog objekta odiše muzejskim ambijentom a na toplinu samog prostora upotpunjuju zvuci poznatih pesama Zvonka Bogdana. Radno vreme vinoteke je svakog radnog dana i subotom od 10 do 22 časa, dok je nedeljom vinoteka otvorena od 10 do 14 časova.

001

002

004

005

008

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!