Start Restoranski vodič Vlada Mandić: Obožavam da kuvam, ali ne volim da perem sudove!

Vlada Mandić: Obožavam da kuvam, ali ne volim da perem sudove!

vlada mandic 3

Vladimir Mandić rođen je u Sarajevu 10. februara 1980. godine. Od svoje 6. godine počeo je da se bavi sportom, prvo košarkom, a potom i rukometom. Sa 18 godina ušao je u rukometnu reprezentaciju Srbije sa kojom je učestvovao na dva Svetska prvenstva. Trenutno igra u klubu Partizan sa kojim je osvojio brojne nagrade. Vladina omiljena hrana je tajlandska, vrlo rado kuva, ali ne voli da pere sudove, a koji mu je omiljeni recept, pročitajte u nastavku.

Umeš li da kuvaš?

Umem da kuvam. Dosta vremena sam igrao u inostranstvu, Španiji i Nemačkoj pa sam bio prisiljen da naučim da kuvam.

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?

Za mene je pripremanje hrane uživanje, naravno ako sam raspoložen ali to traje predugo. Svo suđe što imam, uprljam pa mi se više isplati da odem da jedem u restoran.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva

Pošto sam odrastao u Sarajevu, omiljeno jelo su mi pite i ćevapi ali posebno pita zeljanica i pita od tikve koje je moja baka savršeno pravila.

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda

Volim egzotičnu hranu pa sam i u svoj restoran “Aleksandriju” uveo tajlandsku kuhinju i to najviše zbog sebe. Pored tajlandske volim i kinesku.

Omiljeni restoran mesto za izlaske

Naravno, to je moj restoran “Aleksandrija” Najbolja hrana, najbolje mesto, najbolja usluga :)

Recept, preporuka

Rižoto sa morskim plodovima
U jednom loncu se integralni pirinač bari, a u drugoj šerpi se kuvaju morski plodovi. Ona se to zajedno, izdinsta i isprži na maslinovom ulju. Onda se začini sa začinima koje volite. Sačekate da se ohladi i poslužite se i uživajte.

Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom

Sportom se bavim više od 20 godina i imam naviku i da, kada pravim pauzu u rukometu, idem redovno u teretanu kako bi održavao kondiciju. Treninzi su sastavni deo mog života i tako sam navikao. Mnogo se bolje osećam kada odradim bar jedan trening dnevno.

Pozitivna misao za kraj…

Brinite se o svom telu kroz zdravu ishranu i treninge.

Autor: Bobana Živanović, Life Content
Foto: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!