Start Predjela Peciva Za jutro puno ljubavi: Srca od lisnatog testa

Za jutro puno ljubavi: Srca od lisnatog testa

Sastojci:

500 g lisnatog testa
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
4 kašike ulja
1 kašičica mlevene paprike
mešavina začina
origano, biber

ISPROBAJTE I… Pužići sa bešamelom- doručak za pobednike

Priprema:

1. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na malo ulja kako bi postao staklast.
2. Zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, origano, začine po ukusu i dobro promešati.
3. Fil od mesa ostaviti da se ohladi, te dodati jedno jaje i promešati.
4. Lisnato testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm i podeliti na dva dela.
5. Prvi deo testa premazati filom od mesa i preklopiti drugom polovinom testa. Zatim kalupom u obliku srca vaditi pogačice.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here