Start Zanimljivosti Za savršenu figuru: Neobična dijeta Džesike Albe

Za savršenu figuru: Neobična dijeta Džesike Albe

Iako nas stučnjaci upozoravaju da je prevelika količina soli u svakodnevnoj isherani podjednako opasna ako preterani unos šećera, mnogi se ne pridržavaju ovih preporuka.

Foto: Gulliver/Getty Images – Splashnews
Foto: Gulliver/Getty Images – Splashnews

Holivudska zvezda Džesika Alba, ne samo da ne izbegava so, već je njena ishrana zasnovana na ovom začinu.

Tridesetčetvorogodišnja glumica nedavno je izjavila da nije „osoba koja voli šećer“, a potom otkrila da je na dijeti zasnovanoj na soli. Razlog je priodno nizak pritisak koji glumica ima, pa ako ne unese dovoljnu količinu soli, kako kaže, “oseća se loše”.

– Da li znate da je to što ste prirodno niski? Vaše telo mora da konzumira više soli – rekao joj je doktor kada se požalila.

Da bi sprečila vrtoglavice zbog niskog pritiska ona sa sobom uvek nosi flašicu kokosove vode u koju dodaje malo himalajske soli. Ona je rekla da se trudi da jede salate da bi ostala zdrava, a preliv za njih sama pravi. Kada poželi poslasticu Džesika posegne za piletinom sa tortiljom i ljutim sosom.

Kao i njihova mama i njena deca Honor Meri Voren i Heven Garner Voren uživaju u ljutom, ali glumica ipak vodi računa da ne preteraju sa začinjenom hranom.

Osim ishrane, za Džesikinu liniju zaslužni su i redovni treninzi koje glumica najradije praktikuje u grupi, jer kako kaže “ima problem sa motivacijom”.

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!