Start Zanimljivosti Zaboravite na izgladnjivanje! Uz ove namirnice budite zdrave, site i mršavije!

Zaboravite na izgladnjivanje! Uz ove namirnice budite zdrave, site i mršavije!

Ako želite da smršate nikako nije rešenje da se izgladnjujete, iako se na tome baziraju brojne dijete. Ishranu je potrebno bazirati na zdravim namirnicama koje mogu da vas zasite, a da u isto vreme utiču na topljenje sala. Ovo su neke od takvih namirnica.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Jastog je, na primer, bogat proteinima koji su hranljivi, ali i zdravim mastima koje povoljno utiču na organizam.

Krastavci u sebi sadrže 90% vode što ih čini dragocenim za naš organizam koji je, takođe, u velikoj meri sačinjen od vode. Krastavci su odličan izbor za salatu ili užinu kada osetite glad, ali vam je ujedno potrebno nešto što nema mnogo kalorija.

Jagode, isto tako, treba često da se nađu kao deo vaše užine jer su brojne studije pokazale da prosečan čovek mnogo manje nego inače pojede za ručak ako pre njega pojede jagode, što ne važi za svo voće. Ipak, osnovna je preporuka nutricionista da se voće jede pre, a ne posle jela, kao što je običaj kod mnogih.

Lešnici u svom sastavu imaju mnogo mononezasićenih masti od kojih će se tvoj stomak vidno smanjiti. Pored toga, bogati su vlaknima i kalcijumom.

Jaja su najbolji izbor za doručak jer su studije pokazale da ukoliko ujutru pojedemo dva jajeta mnogo manje ćemo jesti u toku celog dana, a unećemo nešto što je od vitalne važnosti za funkcionisanje našeg organizma.

Šta još treba da se nađe na vašem meniju i ideje za zdrave obroke tokom dana pronađite OVDE.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!