Start Glavna jela Zalepljena svinjska glava

Zalepljena svinjska glava


Priprema:
1. U dublju posudu staviti svinjsku glavu i dodati sitno seckan praziluk i beli luk, cele suve paprike i nekoliko listića lovora. Promešati i dodati paradajz sos.
2. Zaliti crvenim vinom i vodom, a zatim začiniti mešavinom začina. Lonac poklopiti (najbolje ekspres lonac) tako da bude dobro zatvoren da ne ulazi vazduh. (Može se koristiti i običan lonac, ali kada se poklopi oko ivica poklopca treba zalepiti testo).
3. Kuvati oko 90 minuta, a potom glavu prebaciti u drugu posudu i odvojiti meso od kostiju.
4. Meso poslužiti uz sos koji je ostao od kuvanja glave.

Recept Nadice Ilijevski iz Velesa
Recept Nadice Ilijevski iz
Velesa

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!