Start Glavna jela Meso Zapečena piletina sa bananama

Zapečena piletina sa bananama

piletina sa bananamaSastojci:
– 2 fileta belog mesa (450 g)
– 2 banane
– 100g rikota sira
– 80g kačkavalja
– 40g parmezana
– 4 kašičice majoneza
– bosiljak, peršun
– mešavina začina

Priprema:
Belo meso formirati u 2 velike šnicle i istanjiti tučkom za meso. Začiniti ga sa obe strane, pa gornju stranu premazati sa po jednom kašičicom majoneza. Banane očistiti i uzdužno ih iseæi. Preko majoneza poređati banane, pa i njih premazati sa po jednom kašičicom majoneza. Posuti sirom pomešanim sa peršunom, pa staviti u podmazanu vatrostalnu činiju. Pripremljeno meso ubaciti u zagrejanu rernu i peæi na 180 stepeni oko 45 minuta. Pred kraj pečenja meso posuti rendanim kačkavaljem i parmezanom. Posudu vratiti u rernu da se zapeče.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!