Start Glavna jela Meso Zapečena piletina sa spanaćem

Zapečena piletina sa spanaćem

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 500 g mladog spanaća
– 100 g tankih listova slanine
– 100 g feta sira
– 3 jajeta
– 2 dl pavlake
– mešavina začina
– ulje

Priprema
1. Spanać očistiti i oprati a zatim ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Pileće belo meso iseći na tanje šnicle i začiniti ih po ukusu. Zatim ih kratko propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumeni. Potom pržene šnicle uviti u listove slanine.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju rasporediti obareni spanać. Preko spanaća poslagati prženu piletinu u slanini.
4. Posebno umutiti feta sir, jaja, pavlaku i začine po ukusu. Dobijenu smesu ravnomerno preliti preko piletine.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!