Start Predjela Zapečena tarana sa graškom

Zapečena tarana sa graškom

zapecena tarana
Priprema:
1. U posudu za mešenje razbiti dva jajeta, posoliti po ukusu, te postepeno dodavati brašno dok se ne umesi srednje tvrdo testo (po potrebi dodati malo masti ili ulja ukoliko se testo lepi).
2. Od testa napraviti jufku, a zatim je odložiti kratko u frižider. Potom od testa kidati loptice ili ga narendati na krupno rende.
3. Taranu propržiti na malo ulja da dobije boju. Skloniti sa strane.
4. Crni luk naseckati i propržiti na malo ulja.
5. Kocku goveđe supe skuvati u 5 dl vode.
6. U nauljen pleh sipati taranu, dodati grašak i propržen luk te naliti supom.
7. Peći 30-35 minuta u zagrejanoj rerni na 200°C. U toku pečenja jelo dva-tri puta promešati.

Recept Angele Kiš iz Bačke Topole
Recept Angele Kiš iz Bačke Topole

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!