Start Predjela Ostalo Zapečene filovane palačinke

Zapečene filovane palačinke

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za palačinke:
3 jajeta
2 dl mleka
1 dl kisele vode
300 g brašna
4 kašika maslinovog ulja
Za fil:
200 g šunke
1 mala pavlaka
100 ml kečapa
origano
Za preliv:
2 dl mleka
2 jajeta
100 g kačkavalja

ISPROBAJTE I… Slane palačinke u belom sosu

Priprema:

1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
4. Svaku premazati kašičicom pavlake, posuti origanom i staviti kolutić šunke.
5. Palačinke preklopiti s leve i desne strane, uviti ih u rolatić i ređati u vatrostalnu posudu.
6. Umutiti jaja žicom, umešati mleko, pa tom smesom preliti palačinke. Odozgo narendati kačkavalj i preliti kečapom.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!