Start Odabrani recepti Zapečene šnicle

Zapečene šnicle

Clipboard03

Priprema:
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone iseći na listove, tikvice oljuštiti i iseći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi i procediti ga.
3. Na malo ulja propržiti tikvice, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i polako promešati.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i gustin.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene krmenadle i na svaku staviti po kašiku pripremljenog fila. Preliti ih mešavinom od pavlake, posuti kačkavaljem i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
6. Zapečene šnicle posuti mlevenom paprikom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!