Start Glavna jela Zapečeni fileti soma

Zapečeni fileti soma

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
fileti
Priprema:
1. Filete soma iseći na komade, poprskati limunom i začiniti.
2. Potom ih uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju.
3. Krompir obariti u ljusci i ostaviti da se ohladi, a zatim ga iseći na kolutove.
4. Crni i beli luk sitno iseckati.
5. Napraviti bešamel sos: u manjoj posudi rastopiti margarin i dodati 2 kašike brašna, te malo propržiti. Postepeno dolivati mleko, neprekidno mešajući dok ne provri i ne zgusne se.
6. U sos dodati mešavinu začina po ukusu, a kada se malo ohladi, pomešati ga sa jajetom.
7. Vatrostalnu posudu podmazati, pa na dno rasporediti krompir. Posuti ga iseckanim lukom i poređati red ribe.
8. Filete preliti bešamel sosom, a potom ponoviti postupak još jednom. Odozgo narendati sir.
9. Filete zapeći u rerni na 180 °C dok ne porumeni.

Recept Slavice Mirković iz Velike Plane
Recept Slavice Mirković iz Velike Plane

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!