Start Glavna jela Zapečeni kupus u finom sosu

Zapečeni kupus u finom sosu

kupus
Priprema:
1. Ocišceni kupus iseći na rezanca i kuvati u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
2. Sitno isečen crni luk upržiti sa seckanim paradajzom na malo ulja. Posoliti i dinstati desetak minuta.
3. Gotov kupus izvaditi iz šerpe i presuti ga u podmazanu vatrostalnu posudu.
4. U vodu u kojoj se kuvao kupus dodati paradajz pire i proprženi paradajz. Dodati so, majoran i biber po ukusu, te kašiku šećera.
5. Sos kuvati oko 20 minuta, pa ga preliti preko kupusa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C, izvaditi nakon pola sata, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti da se još malo zapeče.

Recept Ljiljane Mitrović iz Bele Palanke
Recept Ljiljane Mitrović iz Bele Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!