Sastojci:
– 2 paprike žute
– 2 paprike crvene
– 4 tikvice
– 1 čen belog luka
– vezica bosiljka
– 200g mocarele
– 4 kašike crnih maslina
– 6 kašika ulja
Priprema
Uzdužno preseći paprike na pola, očistiti od peteljki i semenki i poređati na pleh za pečenje i peći na prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok kožica ne potamni.
Kratko ih pokriti vlažnom kuhinjskom krpom a zatim oguliti kožicu i narezati paprike na trakice. Tikvce naseći na štapiće, beli luk sitno, bosiljak oprati i naseckati na listiće, a mocarelu na kriške. Nauljiti posudu za pečenje, dodati papriku, mocarelu, tikvice i crne masline. Posoliti, pobiberiti, pomešati ulje sa belim lukom, bosiljkom i preliti povrće. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.