Start Predjela Zdravlje na kašiku: Krem supa od graška

Zdravlje na kašiku: Krem supa od graška

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
3 šargarepe
2 kašike putera
2 kese smrznutog graška
150 g kisele pavlake
200 ml belog vina
so, biber
1–2 kašike šećera
par listova svežeg bosiljka

Priprema:
1. Očistiti šargarepu i iseći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati šargarepu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.
2. U međuvremenu, u većoj šerpi zagrejati vodu i kuvati grašak oko 10 minuta. Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje.
3. Zatim dodati šargarepu pa ispasirati sve štapnim mikserom. Umešati kiselu pavlaku, naliti belo vino, posoliti i pobiberiti po ukusu te dodati šećer.
4. Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška i svežim bosiljkom. Služiti dok je topla, uz prepečeni hleb.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!