Start Zanimljivosti Zdravo i brzo: 5 predloga za ukusan doručak!

Zdravo i brzo: 5 predloga za ukusan doručak!

dorucak

Započnite dan zdravim obrokom koji se brzo priprema. Evo nekoliko predloga. Užurban ritam ne mora da bude izgovor za preskakanje obroka, naročito doručka. Predstavljamo vam hranljive jutarnje obroke koji se lako i brzo spremaju. I još važnije, možete ih jesti u hodu.

Jabuka i sir

Balansiran doručak i lak za pripremu. Spakujte jabuku, sir, malo oraha i uživajte neobčnoj kombinaciji fantastičnih ukusa.

Šejk od jagode

Ukusan i zdrav mlečni napitak. Ubacite u blender sveže jagode i/ ili zamrznutu bananu, i dodajte im jogurt ili 1 dl mleka. Možete napraviti i šejk od drugog voća po izboru.

Mini pica

Ujutru možete pojesti parče jučerašnje pice, što je bolje nego da preskačete doručak, ili spremite nešto još bolje. Krišku prepečenog hleba, premažite krem sirom i dodajte paradajz. Začinite sa malo maslinovog ulja, solju i biberom.

Žitarice

Zobenim, pšeničnim i kukuruznim pahuljicama dodajte suvo voće, med ili neki drugi začin. Najčešće se služe sa mlekom ili jogurtom, a bogate su vlaknima, imaju malo masti i ovaj brzi obrok vas dugo drži sitim.

Jaja u tortilji

Jedan od proteina koji se najbolje jede „s nogu“ je tvrdo kuvano jaje, ali ono nema vlakana, niti ugljenih hidrata. Zato ga presecite i urolajte u tortilju. Po želji dodajte parče slanine ili šunke i krišku sira.

Izvor: Superzena
Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!