Start Zimnica Zimnica od paradajza: Recepti za domaći pelat, kečap i sok

Zimnica od paradajza: Recepti za domaći pelat, kečap i sok

Domaći sok od paradajza

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 30 kg paradajza
– 1 veza peršuna
– 1 veza celera
– 1 paprika
– 1 crni luk
– 2 kesice konzervansa
– so

Priprema
1. Paradajz oprati, a potom ga ispasirati i staviti da se kuva.
2. Dodati peršun, celer, papriku i luk, te zasoliti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok se masa ne zgusne.
3. Iz kuvanog paradajza izvaditi papriku, luk, peršun i celer.
4. U još topao paradajz dodati konzervens i dobro promešati.
5. Flaše za paradajz oprati i ugrejati, te sipati topao paradajz, zatvoriti celofanom i pričvrstiti gumicom. Flaše utopliti i ostaviti da se polako hlade.

Savet plus: Za pripremu soka birati zrele plodove paradajza.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!