Start Kuvamo sa Zimnica zaposlene žene Food blogerka Tanja Leković priprema ljute papričice na ovaj...

Zimnica zaposlene žene Food blogerka Tanja Leković priprema ljute papričice na ovaj način

Foto: Kuhinja zaposlene žene
Foto: Kuhinja zaposlene žene
  • 50 min
  • 6 tegli
  • Lako

Sastojci:

±4-5 kg papričica
3 l vode
1 l sirćeta
200 g soli
150 g šećera
½ vinobrana

Da li redovno spremate zimnicu?

Priprema:

1. Sipati vodu u šerpu, dodati šećer i so i prokuvati. Potpuno ohladiti, pa dodati sirće.
2. U maloj šoljici pomešati malo ove tečnosti sa vinobranom i mešati dok se potpuno ne otopi. Dodati ostatku pripremljene tečnosti.
3. U čiste, dobro oprane i osušene tegle složiti dobro oprane i osušene papričice. Preliti pripremljenom tečnošću, pritisnuti štapićima ili plastičnim pahuljicama, kako bi svi plodovi bili uronjeni u smesu. Dobro zaklopiti i odložiti.

Savet: Ovako pripremljena zimnica može da se koristi nakon 20-ak dana, pa u toku narednih 6 meseci.

Osim što ovaj presolac koristi za pripremu ljutih papričica, Tanja ga preporučuje i za pripremu turšije.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!