Start Deserti Žirafina leđa

Žirafina leđa

zirafina ledja
Priprema:
1. Gorku čokoladu držati u frižideru sat vremena, sitno je izrendati i pomešati sa mlevenim bademima, cimetom i praškom za pecivo. Ostaviti sa strane.
2. Penasto ulupati margarin sa žutim šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno žumance, a potom i mleko. Sve dobro izmiksati te dodati pripremljenu mešavinu suvih sastojaka.
3. Posebno ulupati belanca i so u čvrst sneg, pa ih umešati u smesu.
4. Smesu staviti u podmazan i brašnom posut kalup, te peći na 180 °C oko 40 minuta.
5. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi oko 15 minuta, pa izvrnuti kalup na tacnu.
6. Kolač premazati pekmezom od kajsija i ostaviti da se skroz ohladi.
7. Čokoladu za kuvanje izlomiti u šerpicu, dodati komadić putera, mleko i šećer, te otopiti na tihoj vatri. Potom preliti ohlađen kolač.
8. Glazuru posuti seckanim pistaćima. Kolač ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi i ponovo ga vratiti u frižider do služenja.

Recept Lidie Sakal iz Bačke Topole
Recept Lidie Sakal iz Bačke Topole

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!