Start Predjela Zlatna supa od luka sa žu-žu pecivom

Zlatna supa od luka sa žu-žu pecivom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
50 g putera
2 veća crna luka
1 veći crveni luk
1 kašičica šećera
1 kašika senfa
2 kašike belog vina
1,5 l vode
2 kocke za supu
so i biber po ukusu
svež vlašac ili peršun
1 pakovanje zamrznutog žu-žu peciva

Priprema:
1. Otopiti puter u većoj šerpi, pa dodati tanko isečen crni i crveni luk.
2. Zatim dodati šećer i posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim dinstati 20 minuta uz povremeno mešanje dok luk ne dobije zlatnu boju.
3. Nakon toga dodati belo vino i senf, te kuvati još 3 minuta dok alkohol ne ispari.
4. Potom uliti vodu, ubaciti kocke za supu i pustiti da proključa. Ostaviti na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
5. Za to vreme poslagati zamrznuto žu-žu pecivo na pleh obložen pek-papirom.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.
7. Gotovu supu servirati s nekoliko komada peciva, posuto iseckanim svežim vlašcem ili peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!