Start Deserti Žuta torta

Žuta torta

Clipboard18

Priprema:
1. Želatin rastvoriti u 100 ml hladnog mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
3. Kad mleko proključa, sniziti temperaturu pa dodati razmućeni želatin i mešati oko 5 minuta.
4. Pripremljenu smesu ostaviti da prenoći. Sutradan podeliti smesu na dva dela.
5. Prvi deo umutiti mikserom, a kada smesa postane ujednačena, postepeno dodavati 5 kesica vanila šlag krema. Isti postupak ponoviti i sa drugim delom smese.
6. Tacnu za tortu premazati malom količinom ulja. Ravnomerno rasporediti prvi deo fila na tacnu, a preko njega poređati odmrznute i oceđene maline.
6. Potom preko malina naneti i drugi deo fila, a manju količinu fila odvojiti za dekorisanje torte.

Recept Marije Kandić iz Dobrića
Recept Marije
Kandić iz
Dobrića

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!