Danski keksići – kako ih pravi čuveni Pierre Herme

Danski keksići – kako ih pravi čuveni Pierre Herme

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 min
  • 4-5 osoba
  • Lako

Sastojci:

95 g maslaca
1 g soli
prstohvat vanil-šećera
40 g šećera u prahu
15 g belanaca
115-125 g brašna

ISPROBAJTE I… Ruske čajne keksiće

Priprema:

1. Rernu zagrejati na180°C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
2. U dubljoj posudi umutiti maslac dok ne postane penast. Dodati šećer i nastaviti mućenje dok smesa ne postane kompaktna.
3. Dodati belanca i kratko umutiti, pa postepeno dodavati brašno i spatulicom mešati sve dok se smesa potpuno ne poveže.
4. Pripremljenu smesu preručiti u dresir kesu sa širokim zvezdastim nastavkom i istiskivati testo na pripremljen pleh.
5. Peći u ugrejanoj rerni 10-12 minuta.
6. Po želji, ohlađene kolačiće dekorisati i sačekati da se glazura stegne.
7. Čuvati ih u limenoj ili staklenoj posudi sa hermetičkim zatvaračem.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?