Start Preporučujemo Četiri trika za očuvanje svežine namirnica

Četiri trika za očuvanje svežine namirnica

U toku letnje sezone uvek je širok izbor raznovrsnih vrsta voća i povrća, a samim tim je i naša ishrana veoma bogata. Takođe, ovo je idealna prilika da napravite svoje zalihe vitamina i minerala za hladnije dane, kada je ponuda znatno slabija. Za vas smo spremili nekoliko trikova kako da letnje ukuse sačuvate i u toku snežnih dana.

Kupujte lokalno

Navikli smo da u supermarketima uvek imamo sve što poželimo, i da u sred zime na rafovima možemo pronaći jagode ili paradajz koji nam dolaze sa druge strane sveta. Ipak, savetuje se i zdravije je da jedete hranu koja vam dolazi iz blizine.

Zamrzavajte

Zamrzivanje hrane sa sobom nosi dosta prednosti. Glavna je to što i u hladnim i snežnim danima možete uživati u letnjim plodovima. Pored toga, to je jedan od najbezbednijih načina za čuvanje hrane, jer bakterije ne mogu da se razmnožavaju na zamrznutoj hrani, a ujedno se sprečava i proces truljenja.

Zamrznuta hrana ima više vitamina C

Da li ste znali da zamrznuto voće ili povrće ima više vitamina C od onog koje možemo svakodnevno kupiti na pijaci? Pojedina istraživanja su pokazala da ukoliko zamrznemo plod odmah nakon što ga uberemo, on će sačuvati sve svoje hranljive sastojke, dok ukoliko provede dan ili dva na polici u prodavnici ili bilo gde drugde, gubi dosta vitamina C.

Investirajte u kvalitetan zamrzivač

Zamrzivač je u ovom procesu vaš najbolji prijatelj. Svojim kapacitetom on može da osigura brzo zamrzivanje, a zapremina i police olakšavaju sortiranje hrane. Savetujemo vam da kada pakujete namirnice uvek na njima napišete i datum, kako bi znali šta prvo da konzumirate. Prilikom odabira frižidera i zamrzivača, pored kvaliteta, vodite računa i o funkcionalnosti i tome da može lako da se održava.

Kada uzmemo u obzir sve ove trikove, kao idealno rešenje predstavljamo vam Gorenje frižidere sa zamrzivačima. Dizajnirani su sa ciljem da sačuvaju bogatsvo ukusa i hranljivih sastojaka bilo koje namirnice, bez obzira na godišnje doba. U Gorenje ponudi nalazi se mnoštvo različitih modela, ali jedno im je zajedničko – a to je da održavaju namirnice svežim i da čine vaš život jednostavnijim!

Obezbedite svežinu za Svetsko prventsvo u fudbalu

Već uveliko odbrojavamo mesece i dane do najvrelijeg sportskog dešavanja ove godine – FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine! Očekuje nas mnoštvo napetih utakmica, sjajnih poteza i golova koji će se pamtiti, a kada se atmosfera zagreje i dođe do ključanja Gorenje frižideri će biti tu da vas rashlade. Na dohvat ruke će vam biti sveže jagode, trešnje ili bilo koje drugo sezonsko voće, iako je uveliko novembar, imaćete osećaj kao da su sveže ubrane u bašti. Pored toga, dobro rashlađena pića su vam zagarantovana, a frižideri i zamrzivači koji sve to mogu i da obezbede su na akciji od 15. juna do 15. jula, a za više informacija pogledajte

https://rs.gorenje.com/akcije/vreme-je-za-hladjenje-svetsko-prvenstvo

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!