Start Zimnica Dva potpuno različita ali savršeno ukusna ajvara!

Dva potpuno različita ali savršeno ukusna ajvara!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 10 sati
  • 3 tegle
  • Lako

Sastojci:

3 kg zelenog paradajza
300 g rena
3 dl ulja
200 g senfa
soli prema ukusu

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Paradajz oprati, očistiti, iseći i samleti na mašini za mlevenje mesa.
2. Pripremljen paradajz ostaviti 5-8 sati da se izdvoji višak tečnosti, a zatim većom cediljkom (kao za čajeve) zahvatati paradajz iz posude, pritiskati kašikom i cediti višak vode na taj nači.
3. Zatim, paradajz smestiti u drugi sud.
4. Ren oguliti i izrendati ili samleti u blenderu.
5. Senf i ulje umutiti mikserom, dodati paradajz i ren, te sve fino sjediniti dok masa ne postane homogena poput namaza.
6. Posoliti prema ukusu, još jednom izmiksati, pa puniti hladne tegle i sabijati u toku punjenja.
7. Zatvoriti i ostaviti na predviđeno mesto.

Recept za ajvar od pečenih paprika pročitajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!