Eggnog – kremasti liker od jaja

Eggnog – kremasti liker od jaja

SHARE
Eggnog liker od jaja
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 min
  • 12 h
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 svežih žumanaca
350 g šećera u prahu
2 vanil-šećera
250 ml slatke pavlake
500 ml konjaka/viskija

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer u prahu,  te mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
2. Dodati vanil-šećer i slatku pavlaku uz neprestano mućenje, dok se ne dobije fina kremasta masa.
3. Zatim, ne prekidajući mućenje postepeno dodavati po malo alkohola.
4. Pripremljenu smesu tri puta procediti kroz gazu, te ostaviti u frižider da prenoći, kako bi slegla pena s vrha.
5. Sutradan, liker još jednom procediti kroz gazu, sipati u flašu, zatvoriti i čuvati u frižideru.

Preporučujemo i recept za irish coffee liker.

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?