Hrono korpice sa piletinom i sezonskim povrćem

Hrono korpice sa piletinom i sezonskim povrćem

SHARE

  • 55 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g heljdinih kora
300 g pilećih grudi
10 crnih maslina
10 mini paradajza
6 listova zelene salate
1 limun
so, biber
maslinovo ulje
puter

Priprema:

1. Kore iseći na kvadrate dimenzija 10×10 cm. U kalup za mafine ređati po dva-tri listića, a svaki sloj premazati s malo rastopljenog putera. Korice malo pritisnuti da se oblikuje korpica.
2. Meso iseći na sitne kockice pa propržiti na ugrejanom ulju sa svih strana. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Prženo meso ostaviti na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
3. Masline i paradajz iseći na polovine a salatu na tračice.
4. Korpice puniti pripremljenim mesom i povćem, pa u svaku korpicu nakapati par kapi soka od limuna.
5. Pripremljene korpice dekorisati limunom, po želji.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak možete pogledati na sledećoj strani…

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?