Integralno puž pecivo sa sirom

Integralno puž pecivo sa sirom

SHARE
Puž pita sa sirom i bosiljkom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
350 g mekog brašna
250 g integralnog pšeničnog brašna
20 g kvasca
1 kašičica soli
350 ml tople vode
80 ml maslinovog ulja
Nadev
150 g masti/putera
1 jaje
300 g zrelijeg kravljeg sira
Premazivanje
1 jaje
1 kašika vode
I još
začinsko bilje

Priprema:

1. Razmutiti kvasac u 200 ml tople vode i dodati malo brašna, pa promešati. Ostaviti na toplom da zapeni.
2. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna, dodati so, pripremljeni kvasac, preostalu vodu i ulje. Sve dobro promešati i zamesiti da se dobije testo koje se pomalo lepi za ruke.
3. Dodati brašna po potrebi, ali testo treba da ostane mekano. Prekriti testo i ostaviti na toplom mestu da se duplira.

Mešena pita sa sirom

4. Pripremljeno testa rastanjiti na pobrašnjavljenoj površini u pravougaoni oblik na debljinu oko 0,3 cm.
5. Zatim, testo premazati umućenom smesom od masti i jajeta, posuti izmrvljenim sirom i urolati.
6. Iseći testo na 12 jednakih delova i položiti u pleh ili vatrostalnu posudu, tako da testo leži na preseku.
7. Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom mestu da nadođe.
8. Premazati umućenim jajetom sa malo vode i peći u ugrejanoj pećnici na 220ºC oko 35 minuta.
9. Pečeno testo izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.
10. Poslužiti dok je toplo, dekorisano izmrvljenim sirom i posuto začinskim biljem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?