Start Deserti Kolači Keksići sa bosiljkom

Keksići sa bosiljkom

Sastojci:
300 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna
150 g šećera
prstohvat soli
250 g putera
2 jaja
1 kašičica praška za pecivo
limunove korice
3 kašike svežeg bosiljka
džem od limuna

Priprema:
1. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna.
2. Dodati šećer, malo soli, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i sitno seckani bosiljak.
3. Na kraju umešati kockice putera sobne temperature i jaja.
4. Sve sjediniti da se dobije glatka smesa (ako je potrebno dodati još malo brašna).
5. Testo zamotati u foliju i ostaviti 60 minuta u frižideru.
6. Tanko razviti testo na pobrašnjenoj površini. Modlicom izvaditu krugove i poređati na pleh preko papira za pečenje.
7. Peći na 180 C oko 12-15 minuta da keksići blago porumene na ivicama. Izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade.
8. Spajati po dva keksića sa džemom od limuna ili kajsija.
9. Napraviti dekoraciju od prah šećera uz pomoć šablona ili jednostavno posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!